Chauxdigue | Cœur de Léon
De aarde is gul voor mensen die wijn weten te waarderen
21703
page-template-default,page,page-id-21703,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
CŒUR DE LÉON

Druiven zijn soms net mensen: ze hebben behoefte aan liefde! Ze willen net als wij met zorg opgroeien, om daarna in prille volwassenheid te spartelen in een bad met andere druifjes. Een wijn maken is niet simpelweg een tros druiven uitpersen, laten gisten en het verkregen sap in een fles gieten.

 

Nee, de zorg waarmee dat gebeurt, de aandacht die de wijnmaker geeft aan het samenstellen van de verschillende cépages, zorgt ervoor dat wij de ene wijn verkiezen boven de andere. Net als het liefdesspel van man en vrouw meer oplevert dan dat 1+1 twee is, zo is ook het assembleren van de wijn een daad van de meest intense hartstocht met een magisch resultaat.

 

Theo en Léon hebben deze taak van dit vloeibare liefdesspel op zich genomen. Mengen. proeven, slikken, gorgelen, beoordelen en weer opnieuw, net zolang tot de smaakpapillen vreugdesprongetjes maakten en het hart verwarmd werd. Aangezien vrouwen nu eenmaal kritischer kunnen proeven dan mannen heeft Léon het eindoordeel mogen geven. Uit het hart van Léon, oftewel Cœur de Léon.

 

Prachtige combinaties van verschillende druiven en rijping resulteerden in deze betaalbare topwijnen. Waar verstand en gevoel paren wordt mystiek geboren. En dat wonder zit in de flessen van de Cœur de Léon.

Grenache – Syrah – Mourvèdre

De term GSM voor een mobieltje is alweer bijna vergeten maar GSM in La Douce France wordt steeds modieuzer en staat voor de drie topdruiven uit de Rhône: Grenache, Syrah en Mourvèdre. Ietsje meer naar het zuiden in de Pays d’Oc heeft men gedacht: beter goed gejat dan slecht bedacht en is men ook op ruime schaal deze druiven gaan aanplanten.

 

Smaakomschrijving

Cœur de Léon haalt het beste uit de aarde met druiven van de Pays D’Oc. In dit geval Grenache, Syrah en Mourvèdre, met als resultaat een mix van rijp rood fruit, vooral kersen met aangename vanille en chocolade tonen.

 

Informatie

Cœur de Léon Grenache – Syrah – Mourvèdre is op dronk en vijf jaar na botteling te bewaren. Deze wijn valt perfect te combineren bij wild- en vleesgerechten. 

Viognier – Marsanne – Grenache

Wat kunnen blends toch mooi uitvallen: de soepelheid van de Marsanne gevoegd bij de aromatische Viognier en het rijpe frisse zomerfruit van Grenache blanc vormen samen een sappige wijn met een mineraal karakter. De soepele afdronk is aangenaam en fris.

 

Smaakomschrijving

Een zeer expressieve en sappige blend uit Viognier, Marsanne en Grenache met een palet van rijpe perziken en florale aroma’s. Het brede palet levert een soepele afdronk die ook nog eens aangenaam en fris is.

 

Informatie

Cœur de Léon Viognier – Marsanne – Grenache is op dronk en na botteling nog drie jaar te bewaren. Deze wijn is uitermate geschikt als aperitief en als begeleider van kruidige gerechten.

Grenache

Wat past deze fraaie bleek-oranje gekleurde wijn mooi bij een ondergaande zon, maar het gaat natuurlijk uiteindelijk om de smaak die uit de fles tevoorschijn getoverd wordt. Dit is nou een rosé die om elegantie draait. Dit heerlijke sap is verkregen uit een vederlichte persing van de Grenache, Cinsault en de Rolle druifjes!

 

Smaakomschrijving

De wijn is mooi gebalanceerd, soepel, elegant en fris, rijk aan fruit, vooral rijpe perzik en appeltjes van oranje.

 

Informatie

Deze rosé wijn is uitermate geschikt als aperitief en als begeleider van kruidige gerechten.