Chauxdigue | Big Five
De aarde is gul voor mensen die wijn weten te waarderen
21772
page-template-default,page,page-id-21772,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
BIG FIVE

Chauxdigue is als opdrachtgever trots dat het kunstwerk Big Five als etiket mag pronken op deze “special edition” Boschendal wijnen, die net als het intercontinentale kunstwerk een zelfde reis vanaf Kaapstad hebben gehad.

 

Op het schilderij zijn de vijf dieren afgebeeld op wie het meest is gejaagd; de zogenaamde Big Five (leeuw, olifant, neushoorn, luipaard en buffel). De leeuw met gouden manen zien we terug in het continent Afrika. Uit zijn neus ontspruit de levenslijn naar het deels gemaskerde luipaard. In de linker bovenhoek kijkt de neushoorn over de tafelberg, terwijl de olifant dat zelfde doet aan de overkant. De tafel is grotendeels omringd door de hoorns van de buffel. Op de keurig wit gedekte tafel staan twee flessen wijn (rood en wit). Opvallend is dat beide flessen geen etiket hebben. Ook zien we drie glazen wijn, rood, wit en rosé, ieder in de vorm van 13 (!) druiven. Ontbreekt de fles rosé? Toch niet, deze staat op zijn kop in de neus van de leeuw! Een belangrijk deel bevindt zich bovenin het schilderij. We zien een paar flamingo’s van links naar rechts vliegen. Echter, een flamingo vliegt tegen de stroom in, midden in het licht. De beide flamingo’s vliegen hem tegemoet, een met de vleugels omhoog en een met de vleugels naar beneden. Maar op het moment dat ze de zwarte flamingo passeren, veranderen de vleugels zowel omhoog als naar beneden en vliegen ze verder, voor het leven geïnspireerd!

000-seq-toyism_©_-_mwano-jafr-dejo-big_five
CABERNET SAUVIGNON – MERLOT

Bordeaux? Nee: Zuid-Afrika! Menigeen die het schitterende etiket niet te zien krijgt zal zich vergissen en dat komt door de klassieke blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en een tikkeltje Cabernet Franc, zoals de grote wijnmakers in de Medoc ook doen. En wat krijg je dan? Een volle bak met rood fruit, zoals bosbessen, bramen en donkere (gedroogde) pruimen met daarbij kruidige aroma’s, klassieke houttonen en zachte rijpe tannine.

 

Smaakomschrijving

Deze speciale blend is een gebalanceerde mix uit Cabernet Sauvignon, Merlot en een tikkeltje Cabernet Franc. In de geur en smaak een rijkdom aan bramen, bosbessen en donkere (gedroogde) pruimen met daarbij kruidige aroma’s, klassieke houttonen en zachte rijpe tannines.

 

Informatie

Big Five is op dronk en heeft nog minimaal vijf jaar ontwikkelingspotentieel. Deze gebalanceerde blend gaat perfect samen met gegrilde vleesgerechten en kaas. 

CHENIN BLANC – CHARDONNAY – SAUVIGNON BLANC

De Chenin Blanc, was de eerste druif die 350 jaar geleden in Zuid-Afrika werd aangeplant. Men heeft daar dus een rijke ervaring opgedaan en dat merk je aan deze witte topper. Hij wordt aangevuld met Chardonnay en Sauvignon Blanc. De vergisting gebeurt lekker koel, waardoor de smaken mooi behouden blijven en de wijn niet te alcoholisch wordt.

 

Smaakomschrijving

Deze speciale blend is een gebalanceerde mix uit Chenin blanc, (unwooded) Chardonnay en Sauvignon blanc. In de smaak een rijkdom aan rijpe perzik, ananas, typisch Kaapse “kruisbessies“ met subtiele tonen van limoen, konfijt van oranje appeltjes en honing nectar. Het bouquet is floraal, fris en fruitig in een ultieme harmonie.

 

Informatie

Big Five is op dronk en is nu vooral fris en fruitig maar heeft na botteling nog drie jaar ontwikkelingspotentieel. Deze blend doet het erg goed met gerechten met kip of vis maar ook Aziatische gerechten. 

BLANC DE NOIR

Deze speciale blend vind je niet in een Franse rosé. Dat durft alleen de Zuid-Afrikaanse keldermeester van Boschendal. Het mixen van de heel zachtjes geperste druiven en het kort mee laten gisten van de schilletjes levert niet alleen een “saumon gris“ gekleurde wijn op, maar ook eentje die de concurrentie aan kan met de top uit La Douce France.

 

Smaakomschrijving

Big Five is een gebalanceerde mix uit lichte persing van verschillende blauwe druiven in een klassieke Provencaalse stijl. Dankzij een lage temperatuur gisting heeft deze elegante “saumon gris“ gekleurde wijn een breed palet met een rijkdom aan fris rood zomerfruit.

 

Informatie

Deze gebalanceerde mix uit lichte persing van verschillende blauwe druiven is op dronk en nog een jaar te drinken. Deze rosé is heerlijk als aperitief en natuurlijk bij een “braai” tijdens zwoele zomeravonden.